Magnezij na 1300 dići
Što se tiće jadrana savjetujem samo za cikliranje,kasnije dobra sol. I parametre zaboravi u ovakvom akvariju uz redoviu izmjenu 1 mj.
za alge salarius fasciatus
Može objašnjenje za nas početnike, zašto jadran samo za cikliranje a poslije ne???
Ne znam da li sam ti odgovorio na bitno pitanje pa ću još jednom
Dakle kada idemo iz početka slagati REEF i stavljamo sve po PROPISU -PRIRODI onda je jednostavno i stvar je u ;
1 stavio si LS- znaći on je živ i treba mu prirodni okoliš,hranjiv i postojan
2. stavio si LR- i on je živ sa svim micro organizmima i bakterijama i treba mu isto da preživi kao i LS
I ŠTO SADA
ako staviš sol koja je obogaćena sa svime kao i u prirodi i dodaš sa osmozom u takav kamen i pijesak,
ta voda je MRTVA,ona po svojoj karakteristici je "oštra -nezaciklirana",nema planktona i hrane za organizme koji je trebaju na LR i LS-u i ti si tada
ubio LR i LS
bacio si novce,umrli organizmi su ti zagadili vodu,počne rasti alga i cikliranju nikad kraja
Samo zato ide ili nama dostupan Jadran (u fazi cikliranja nisu bitni micro i macro elementi )jer nemaš koralja još
ili voda od nekog akvariste koji istu mijenja i tada uzmeš tu vodu
Dakle to je cijela FILOZOFIJA
AKO IDEŠ SA SVIME MRTVIME i LS i LR i Sintetička sol onda da bi PROBUDIO mrtve treba pun k....c i 800 da život dođe k sebi ,a kamoli tebi-
I nema kompromisa sa prirodom
znali me pitat ,a što metnem LR ,a pijesak je mrtav ?!-onda imaš u pravilu uvijek ciano po pijesku-zakon prirode ciano priprema za život
metnupo sve mrtvo i stavio JaDRAN-onda umire Jadran i cikliranje počinje-CIANO pa ALGA
pravilo broj JEDAN
kod svakog od navedenih cikliranja i startanja OBAVEZNO staviti
PO4 REMOWER-da uzmeš algi hranu
NO3 remover-da joj također uzmeš hranu da ne raste
Koliko upće nebitno-nemaš koralja-svesti NO3 i PO4 na 0 nikakv problem ,kad je voda čista idu koralji (potrošači) pa tek onda riba ZAGAĐIVAĆI-očitavaš i vadiš removere,kasnije po potrebi vraćaš removere
Nakon toga mijenjaš vodu sa sintetikom PO MALO do 100%,kako bi osigurao sve macro i micro elemente(OPTIMALNE) potrebne za REEF sistem da raste zdravo i pravilno-
A prije toga savjetujem bar jednu knjigu i literaturu kako bi shvatio bit i ponatu (tu se knjige ne mogu i ne bi trebale pisati)
a ne znam ko bi to normalan i radio