Mi imamo najbolju hranu na svijetu za morske akvarije, uostalom sa time se hrane i u prirodi. Vrlo je bitno znati da su sve aminokiseline potrebne za razvoj i rast svih živih organizama ukljucujuci i koralje/ribe sadrzane u morskim ribama i morskim organizmima, samo 1 aminokiselina koja nije ni bitna nije u morskim organizmima, živi organizmi ne mogu rasti i razvijati se bez aminokiselina. Najbolji izvor aminokiselina su morski organizmi, kako za akvaristicku potrebu tako i za ljudsku upotrebu. Pošto Hrvatska ima jednu od najkvalitetnijih riba i ostalih morskih plodova imamo pristup i to vrlo povoljno /neusporedivo jeftinije i kvalitetnije od komercijalnih preparata/proizvoda/ najboljoj hrani za ribe i beskraljeznjake pod nosom.
Bitno je da morski organizmi koje koristimo za hranjenje budu svježi i ulovljeni u našem moru, zaledena komarcijalna vec pakirana riba i ostali slicni proizvodi sadrze sulfide koji navodno nisu stetni ali ne bih riskirao sa njima u morskom akvariju, sulfidi se stavljaju u zaledene morske proizvode da sprijece tamnjenje mesa, kozice, riba, škampi.... bi potamnili što čak nije ni štetno koliko znam ali ih nitko ne bih kupio, zbog toga proizvodaci stavljaju sulfide da meso bude uvijek bijelo.
Zato treba uzimati svjezu ribu sa trznice, moze se korsititi sve iz Jadrana, ne treba pretijerivati sa skoljkama jer skoljke filtriraju more i mogu imati vece količine teskih metala i ostalog otpada u svom tijelu, osobno najvise korsitim ribu, rakovice, lignje ... bilo koja riba je ok, treba gledati da se sto vise od morskih plodova korsiti, ne samo cisto meso vec apsolutno sve, od iznutrica, krvi.... sve osim krljusti, kosti i koze kod nekih riba koja je pretvrda, sve se ocisti, stavi u mikser, smiksa i zaledi, to je sve.
Sa time hranim ribe vec 2 godine i nesto, u zadnjih skoro 2 godine nista drugo ne koristim, tu i tamo ako imam dostpuno pomijesam cyclop ezze ili ostatke od komercijalne hrane ali to sam vec odavno potrosio i vec jako dugo , minimum godinu i pol jedina hrana sa kojim hranim sve ribe i koralje je diy hrana, nista vise, ne upotrebljavam nikakve komercijalne preparate za akvaristiku, ni hranu ni aditive.
Ta vrsta hrane je perfektna jer kada je smiksamo dobijemo hranu razne velicine, od mikronske do vecih komada, sa time se hrane svi organizmi u akvariju ukljucujuci i filtraciju tj bakterije. U prosijeku koristim oko 1.5-1,9 kg hrane na 20 tak dana, razvoj koralja i riba je odlican, vise nego odlican kao i stanje akvarija.
Odličan izbor je plava riba tipa rumbac-palamida, to je velika riba iz porodice tuna, ima veliku količinu krvi, iznutrica i naravno plava riba je najzdravija za sve, posto je velika vrlo jednostavno ju je ocistiti i smiksati, lagano se miksa i dobije se perfektna smijesa odlicna za sve zive organizme u akvariju.
Takoder su odlicne rakovice, pogotovo ako imaju ikru. Evo par slika miksa, svejendo je sto se koristi glavno da je svjeze i da je iz Jadrana
video hranjenja
ova vrsta hrane je najbolje sto se moze napraviti za morski akvarij, rezultati su fantasticni a za 50 kuna mozemo hraniti koralje i ribe mijesecima, naravno ja to potrosim za 20-tak dana, ali prosijecni reefer tu kolicinu hrane moze na vecem akvariju koristiti mijesecima, i nema boljeg od toga, pgotovo ako se koristi ugljicna/hidrocarbon filtracija koja brzo odstranjuje hranjive tvari iz akvarija sto je razlog blijedim koraljima.