Ona gumica koju si slikao ja isto nisam pronasao u filteru. Izgleda kao nešto od rasvjete, nešto za vodotijesno grlo možda!
Što se tice pumpanja za start filtera, nemoj! Radije povuci nekako vodu u usisnu cijev i onda spoji na filter da se natoči nakon čišćenja. Lako je, jer cijev ima one zelene ventiliće kojim se zatvori protok.
Meni je procurila ta guma na pumpici i nisam je mogao nigdje nabaviti, mislim da sam zasilikonizirao tu gumicu na pumpi i sad je ne koristim. Nezgodno filter tada procuri jer ne curi prvih 10-20 minuta dok ne nakapa prostor u kapi filtera, nakon toga se prelije i počne kapati po podu! Tako da je teško detektirati kvar odmah nakon čišćenja, pogotovo ako čistiš navečer, i sretan legneš nakon čišćenja, a ujutro kad žuriš na pišanje, dotrčiš na fine mokre ledene tepihe, i onda ti je svejedno ako se i ti još pomokriš po njima jer ti tak i tak više nije do ničeg taj dan koji postaje cijeli u znaku afterwater partija.
Također je dobro malo zarezati onu malu plastiku na poklopcu kod usisne cijev s donje strane. I sama tetra je na kasnijim modelima izvrsila modifikaciju te plastike.
Još jedna stvar, oni mali zeleni ventilići znaju isto zakazati u smislu otežanog otvaranja i zatvaranja. Za to postoji silikonsko ulje kojim se malo podmažu, ili kupovina novih, par je 7 EUR-a.
Tetru 1200 potrebno je vrlo pažljivo sastavljati nakon čišćenja jer kadice dosta teško pravilno sjedaju, pa ako je koja malo ukoso, poklopac sjeda s povećanim otporom i voli tada procuriti.
Kad ostari glavna brtva poklopca, znači kad je oko 2 g stara, nije za čuditi se, da kod nestanka struje filter procuri. Naime, prilikom rada filter je pod laganim podtlakom jer je pumpa dosta jaka, pa iz tog razloga nema propuštanja vode na brtvi. Kad nestane struje, podtlak nestane a brtva počne puštati kao da je nema. Tako da nije loše svakih 1,5 promijeniti gumu, oko 8 EUR-a inače stoji. Nije malo, ali bolje mijenjati gumu nego parkete!
Poz!