je, banfa-trade.
uzeo 9 komada. mislim da mi je to trenutno iber dosta, obzirom na vrste riba nutra. malo je falilo da uzmem i te moliro, al su odrasle, pa sam se bojao da ne bi bilo prevelike frke oko teritorija. još da banfa riješi koju ikolu, bilo bi savršeno.
trenutno je u akv najveća riba odrasli calvus-compressiceps, a on i nije prezahtjevan kaj se teritorija i prehrane tiče. rijetko ga viđam da jede hranu koju ja bacim nutra. uglavnom se hrani mlađem drugih riba. za sad , i vjerojatno neću niti vadit druge vrste, jer se mrijeste stalno. to govorim zato jer s takvim stanjem, ne bi trebao imat problema sa razlikama u prehrani i općenito hranjenjem riba. tropheuse hranim sa "jbl- rift", a mesojedi buju jeli mlađ i tu hranu za tropheuse.
u zadnje vrijeme primjećujem da se sva 4 altosa znaju skupit na hrpu, udružit snage, pa napast pleme multića, međutim, do nekih sukoba sa odraslim multićima ne dolazi. oni poberu par malih, i odu dalje, do leleupija i njihovih..... multići su nenadmašni i srčani u obrani svog teritorija. moram im smislit nekakav totem i stavit im u sredinu sela, da se imaju čemu "klanjat".
s julićima (2ž i 1m) nema nikakvih problema. oni i tak drže teritorij cca 15x15 cm. nit oni kome smetaju, niti njih ko smeta.
a leptosome ko leptosome. nit smrde, nit mirišu. uglavnom, pomalo razočaravajuća riba. čovjek bi očekivao više od njih, al možda je to zato kej su samo one 4 jumbo.