Studeni 27, 2024, 19:00:47 poslijepodneNajnoviji Član: onlajn7

Autor Tema: Mutna voda u akvariju  (Posjeta: 19400 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline stomislav

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Mutna voda u akvariju
« u: Studeni 01, 2007, 12:14:00 poslijepodne »
Dva tjedna mi je mutna i zmazana voda a pokusavao sam sa sredstvima za prociscavanje vode. STA DA RADIM????

Offline Mario.A.

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
Mutna voda u akvariju
« Odgovori #1 u: Studeni 01, 2007, 12:29:00 poslijepodne »
Provaj vršiti česte dijelomične izmjene vode kontroliraj vrijednosti,provjeri filter i obavezno stavi aktivni ugljen u filter..
Trogir Dalmacija

Offline duda

• Punopravni član
Mutna voda u akvariju
« Odgovori #2 u: Studeni 01, 2007, 13:30:00 poslijepodne »

Jeli novi aq? kod novoformiranih aq to je normalna pojava da voda bude mutna, i da se pojavi ikao maglica, čestice koje lebde po aq vodi sve je to normalno kod novoformiranih aq... A ako je konstantno mutna i zmazana kao kod mene šta je bilo moguče da je loša filtracija da filter dobro ne obavlja svoj posao... Probaj kako je kolega rekao aktivni ugljen u filter da kemijski pročisti... i možeš također zračnu pumpu da pojačaj ali ono na fuul da mjehuri razbijaju površinu vode... ili od filtera ako imaš takav namjesti izlaz iz filtera da šta više moguče mreška površinu vode... ako to nemožeš ili ovo sve nepomogne imaš kupit surface skimer koji dodaš na usis od filtera i on vuče vodu gore tj sa površine i dna i kupi u sebe tu masnoču koja se skuplja...

To se zna dešavati ako ti je površina vode mirna i također zna neka hraan koja ima bjelančevina puno usebi da masti vodu i od pretjeranoga hranjenja i time automatski i organskoga otpada...

Offline duda

• Punopravni član
Mutna voda u akvariju
« Odgovori #3 u: Studeni 01, 2007, 13:32:00 poslijepodne »
I čim manje kemije jer time češ samo narušit biološku ravnotežu u aq neg samo onoliko koliko se "mora"...

Offline Mario.A.

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
Mutna voda u akvariju
« Odgovori #4 u: Studeni 01, 2007, 13:41:00 poslijepodne »
Prirodni proces je prirodni a kemija je kemija i ako možeš biježi od nje!!
Trogir Dalmacija

Offline laky-pu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • nepopravljivi akvarista
Mutna voda u akvariju
« Odgovori #5 u: Studeni 03, 2007, 08:48:00 prijepodne »
Kao šta su ti već svi prije rekli dodaj aktivni ugljen i provijeri koliko ti filtrira filter!Meni kada se desilo u uzgojnome akvariju di su bili mali skalarići ubacio sam zraka i promijenio cca 20% vode i problem je bio riješen!Kolke ti je velićine akvarij? a koji je kapacitet filtera tj pumpice?
Što više ljudi poznajem, to više volim svoje ribice!
098/160-1847 Pula

Offline vedranVŽ

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
  • 0 bodova
Mutna voda u akvariju
« Odgovori #6 u: Studeni 03, 2007, 21:45:00 poslijepodne »
imaš uopće filter u akvariju?
Varaždin...

Offline emokrizantemo

• Punopravni član
  • **
Mutna voda u akvariju
« Odgovori #7 u: Studeni 04, 2007, 18:25:00 poslijepodne »
Protok vode kroz filter?
Izvještaj iz najvećeg akvarija na svijetu.

Offline laky-pu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • nepopravljivi akvarista
Mutna voda u akvariju
« Odgovori #8 u: Studeni 05, 2007, 00:29:00 prijepodne »
Jesi li riješio tu mutnu vodu ??
Što više ljudi poznajem, to više volim svoje ribice!
098/160-1847 Pula

Offline spok69

• Punopravni član
    • http://www.boomcity.hr
Mutna voda u akvariju
« Odgovori #9 u: Studeni 05, 2007, 09:48:00 prijepodne »
Ako je novi onda je to sasvim prirodno, nemoj puno kemijat odnosno ne kemijaj ništa i ostavi akvarij da se sam ciklira tako ce ti sve doci na svoje. Bitna stavka u cijeloj prici ti je filter! Koji filter imaš i dali ga uopce imaš?
Ljubitelj akvaristike Ðakovo

Offline spestana

• Punopravni član
  • **
Mutna voda u akvariju
« Odgovori #10 u: Studeni 07, 2007, 21:44:00 poslijepodne »

ej DUDA daj mi reci nesto.ovo za zrak i mreskanje vode nisam znao.imam novi aq (30ak dana) 240 lit ,fluval 305 i malo sam pojacao filter medij (malo keramike,bio balls i treset) i stalno imam taj sindrom novog aq.(izmaglica)ali posto je to biljni aq i tovarim co2 skroz sam umirio povrsinu a pumpu za zrak uopce ne palim-ze sam savjete dobio na forumu.

sad me zanima jel moja "magla" noremalna tj da se aq jos nije zaciklirao(koliko to uopce traje u aq od 240 lit)ili mislis da je to zbog toga sto ne koristim zracnu pumpu

Offline skalar

• Punopravni član
Mutna voda u akvariju
« Odgovori #11 u: Studeni 08, 2007, 10:04:00 prijepodne »

mislim za 240 litara da ti treba malo duži proces cikliranja, pricekaj jos kojidan i onda zamjeni odredenu kolicinu vode i pusti da jos neko vrijeme stoji. sto se tice zracne pumpe, moje je misljenje da ona ne utjece na zamagljenost vode. koji filter imas uopce?
Riba Ribi grize rep

Offline duda

• Punopravni član
Mutna voda u akvariju
« Odgovori #12 u: Studeni 08, 2007, 10:28:00 prijepodne »

Kolega spestan dobro ti je rečeno šta se tiče CO2 i zračne pumpe... Kad maš CO2 u funkciji onda je najbolje nekoristit zračnu pumpu i osigurati da površina vode bude mirna... Ako je zračna pumpa u funkciji onda ti se CO2 brzo oslobađa iz vode i nemaš vajde od toga.. znači imaš veeoma malu neku mižernu količinu CO2 u vodi...

Ako je voda maglovita ne brini to je normalna pojava kod novih aq... Ako nisi več svakako promjeni dio vode u aq imožeš slobodno malo veču količinu. Ja bih promjenila 40% vode... i bitno je da je dobra filtracija.. ja sam do sad promjenila 3 filtera i najbolji mi se pokazao fluval...

Ako ti i po vodi lebde onako kao male sitne čestice to je sve normalno samo treba bit stpljiv iproči če samo od sebe i velim ako je dobra filtracija nema beda i promjena vode i trebbalo s vremeno proči... i jesi siguran da je baš maglica ili je voda mutna?

Offline spestana

• Punopravni član
  • **
Mutna voda u akvariju
« Odgovori #13 u: Studeni 08, 2007, 22:44:00 poslijepodne »
ma to je cayman 110 i onaj njegov filter sam odmah izbacio i uzeo fluvala 305.a i njega sam dopunio sa filter madijem.ubacio sam nesto keramike,treseta i bio balls.vec sam bio pomalo nervozan ali kad kazete da je to za sada normalno malo mi je lakse.