Siječanj 15, 2025, 18:01:10 poslijepodneNajnoviji Član: Pandi86

Autor Tema: Postolje za akvarij 100-150 litara  (Posjeta: 1241 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ribica_D

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Ženski  
Postolje za akvarij 100-150 litara
« u: Ožujak 06, 2014, 17:39:43 poslijepodne »
Ispričavam se ako postoji već slična tema, nova sam ovdje, pa istu nisam pronašla... :)
Naime, namjeravam kupiti novi i veći akvarij za svoju zlatnu ribicu - bio bi to akvarij između 100 i 150 litara (čak razmišljam o 136 litara, akvarij bi bio pravokutni, dimenzija 85-40-40).
Ono što mene zanima jest postolje...
Ne znam zašto, skeptik sam po pitanju drvenih postolja, barem po ovome što sam vidjela u pet shopovima, a po dosta velikim cijenama. Jesu li ta postolja zaista tako kvalitetna ili je bolje dati napraviti postolje nekome majstoru (čitala sam o željeznim postoljima). Osobno nisam za "uradi sam" varijantu, stoga bi mi svaki savjet dobro došao.
Sada imam akvarij od 54 litre na ormariću visine 90, a širine 70 cm (bukva) i na njemu mi se akvarij nalazi pola godine otkada ga imam.

Hvala na pomoći... :)

Offline Kwan

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
Odg: Postolje za akvarij 100-150 litara
« Odgovori #1 u: Ožujak 06, 2014, 18:08:58 poslijepodne »
ak mene pitaš možeš sama napravit, za akvarij 100-150 litara nemora bit želježni okvir.

Ja imam 200Litreni paludarij sa dosta šljunka i puno stakla i svega ostalog,pa mi to stoji na ormariću od iverice koji sam sam radio.
Jedino što je dupli iveral od 19mm spajan, dakle sve su stranice osim leđa zbrojeno 38mm debljine, leđa su od 19mm iverice.
u grubo meni ta iverica drži sigurno 350kila i nemam problema  :up:

prije toga sam imao rio 180 dakle 180L akvarij na  diy ormariću kopije kao original od punog drva debljine 19mm i nije bio dupli i isto je uredno držao!

Offline majstor76

• Član redakcije
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Kutina
Odg: Postolje za akvarij 100-150 litara
« Odgovori #2 u: Ožujak 06, 2014, 21:27:14 poslijepodne »
Imam postolje od prepravljenog radnog stola od iverala i na njemu je 500 kila kojecega tako da drvo uopce nije problem, vazno je kako se postolje izvede. Mogao bih na njega stavit i 1 tonu bez problema.
Ne bih davao novac za kupovni stalak jer to je ipak ekonomija napravijeftinoprodajskupo.