Htjela bih tu i tamo neku biljku, ali vise u nekoj funkciji dodatnog elementa koji ce malo razbiti monotoniju.
Naravno, sad pricam kao netko tko akvarj nikad nije imao i savrseno je moguce da cu u procesu podivljat za biljkama i htjet sumu, ali trenutno ne razmisljam tako. Moja neka logika bi onda tu rekla da bi trebala svakako staviti kvalitetnu podlogu - jer to cu kasnije tesko ili nikako moci mijenjati.
Kriva logika!
Hranjive podloge su kako im i ime kaže našopane hranjivim tvarima za rast biljaka. Ako nebude dovoljno biljaka koje će potrošiti hranjive tvari potrošit će ih alge.
Neznam kakav je JBL Manado kaj se toga tiće, kolko sam shvatio on i nije našopan s hranjivim tvarima nego ih nakuplja na sebe. To bu Kinggo bolje znao.
Mislim da ti je onda bolje uzet neko malo pakiranje podloge, bubnut to u najlonku i stavit na mjesto gdje ćeš grupirat tih par biljaka. A što se tiće pijeska najpovoljnije ti je uzet ovaj za filtere za bazene u Bauhausu.
https://www.bauhaus.hr/pjescani-filtri/min2c-pijesak-za-filtar-bazena/p/20804316Čist je, praktički ga nemoraš ni ispirat prije stavljanja u akvarij.
A za promijenit postav u akvariju ima par sati posla, al nije baš nemoguće...
A uvijek možeš kupiti i još jedan akvarij!